2010年个人数据保护法案下的通知

向巴哈萨马来西亚版本滚动

1.一般

2010年个人数据保护法(以下简称PDPA)一般规管商业交易中个人资料的处理。就本公告而言,“个人资料”及“处理”两词的含义与《个人资料条例》所订明的含义相同。本公告适用于马来西亚雪兰港巴生港Pandama必威连接ran Industrial Estate地段600号APM Automotive Holdings Bhd (424838-D)及其子公司,包括Able Motor Sdn Bhd(公司编号250531-A)和Omnimatics Sdn Bhd(公司编号1146451-U),如适用,其关联公司(以下简称“”)必威连接”、“我们的”、“我们”或“我们“)。

2.指导原则

我们遵守2010年的个人数据保护法。此个人数据保护通知(“请注意“)通知您如何根据以下指导原则使用您的个人数据:

  1. 我们使用您的个人数据为您提供商品、服务和其他交易产品和服务。
  2. 我们的目标是不断改善我们与您的沟通以及我们为您提供的产品和服务,并将使用您的个人数据来帮助我们实现这一目标。
  3. 我们向您控制我们对您举行的个人数据的控制,包括允许谁看到它以及如何使用它。
  4. 未经您同意,我们不会使用您的个人资料与您联络作直接促销用途。
  5. 我们将采取合理的措施,通过安全政策和安全的业务流程保护您的个人数据。


3.应用

本通知一般适用于与APM的所有通信以及APM提供的产品和服务。必威连接本书面通知旨在通知阁下,阁下的个人资料正由APM或其代表处理。必威连接

4.验收

当不同的数据保护通知适用于特定交易时,可能会出现这种情况,如果是这样,我们将相应地通知您。在向我们提供您的个人资料之前,请仔细阅读及理解本通知8条中的第2页。通过向我们提供您的个人资料、与我们沟通或继续使用我们的产品或服务,您是在向我们表明您同意并同意本通知的条款和条件。

5.第三方的个人数据

至于你向我们提供的任何第三者的个人资料,你保证你已取得该第三者的有关同意,将其个人资料提供给APM及APM处理该等个人资料。必威连接你进一步保证及承诺在向APM提供该第三者的个人资料前,向该第三者提供本通知的副本。必威连接

6.我们如何收集您的个人资料

  1. 直接从你-当您使用我们的任何产品、服务及网站或与我们打交道时,我们会收集您向我们提供的个人资料。这包括你提供的信息:
    • 当您向我们查询或要求任何服务或产品或购买任何产品或服务时;
    • 当你与我们沟通时;
    • 当您与我们执行交易或合同时;
    • 当您填写手工表格并提交给我们时;
    • 当您通过电话、电子邮件、我们的网站或亲自与我们打交道时;
    • 当您参加我们的客户调查、竞争和促销活动时;
    • 当您使用我们的产品或服务时;
    • 当您访问我们的场所或我们的网站时;或你向我们发出的信件,包括任何查询或意见。
  2. 当您使用我们的网站时-当您访问我们的网站时,我们可能会自动收集一些信息,包括:
    • 关于您使用我们产品和服务的信息,包括您的浏览器类型、操作系统、平台、IP地址、cookie、语言和地区;和
    • 您在我们的网站、浏览的网页和广告上进行的搜索查询,以及您在使用我们的网站时点击的链接。
  3. 来自第三方- 例如,我们可以向第三方询问有关您的个人数据,例如,当我们收购第三方营销名单时,或者使用信用卡或借记卡的付款授权,或填写信用卡或欺诈检查。
  4. 公司实体-当我们与公司实体进行交易或签订合同时,该公司实体可向我们提供与交易或合同有关的您的个人资料。该公司实体有责任在向我们披露您的个人资料时,取得您的同意。


7.我们收集的个人数据

在本通知中,个人资料是指我们所持有的关于您的资料,从中可以明显地或合理地确定您的身份。这包括:

  • 您的身份信息,如姓名,识别号,性别,民族起源,国籍,出生日期,年龄和婚姻状况;
  • 你不时向我们提供的联络资料,例如地址(住宅、办公室或帐单)、电话号码、电邮地址及其他联络资料;
  • 你的雇佣资料,例如雇主的姓名、你在公司的职位、职位描述、公司的地址、电话号码、你的收入范围及专业证书或资历;
  • 您的付款详细信息,如银行帐号和信用卡或借记卡详细信息;
  • 与交易有关的资料,包括发送人和接收人的识别资料和联系方式,以及公司实体提供的与交易或合同有关的个人资料;
  • 电话谈话录音;
  • 配偶、受养人或其他第三方的个人资料;和
  • 您在交易或处理我们或访问我们时向我们提供的其他信息。

8.我们为何收集你的个人资料

  • 为您提供产品和服务。请注意,我们所要求的个人资料可能因交易而异;
  • 核实您的身分,并尽量减少您在与我们打交道时未获授权查阅您的个人资料的风险;
  • 提高和改善您的经验与我们一般。当您通过填写我们的表格、使用我们的网站或直接与我们联系或打交道时,我们将使用这些个人数据来个性化我们的产品和服务,以更好地满足您的需求;
  • 为您提供有关产品和服务的信息或通知,我们选择的APM的代理人,承包商,员工,副公司,商业伙伴或专业顾问所选择并相信您会感兴趣(请参阅题为“谁看到的部分必威连接您的数据“和”有关待机的重要信息“);
  • 为市场研究目的准备任何统计或分析或内部报告;
  • 允许我们执行我们的法律权利或追讨你欠我们的任何债务;
  • 为了使您的个人数据安全并最大限度地减少通过使用您的某些个人数据来验证您的网站和客户服务帮助表户时验证您的识别的未经授权访问您的个人数据的风险;
  • 改善我们与您的沟通;
  • 出于安全目的,当您访问我们的房屋或网站时;和
  • 确保遵守适用的法律法规。

9.谁会查看你的个人资料

  1. 您的个人数据可以由APM及其相关或相关公司内的所有公司使用。必威连接谁看到您的个人数据取决于您提供的上下文以及它正在使用的目的(请参阅题为“为什么收集您的个人数据的部分”部分)。
  2. 您的个人资料可能会被披露或转移给第三方。这可能包括将我们的任何业务运作或职能外包给马来西亚内外的任何第三方。我们这样做的原因包括:
    • 为您提供我们的产品和服务或履行与您的合同。我们的部分产品和服务是联合或与某些第三方合作提供的,为了向您提供产品和服务,我们将需要向他们披露您的个人资料。我们也可能会将您的个人数据共享给某些被聘用履行我们业务职能的第三方;
    • 向您提供我们或第三方选择并认为您会感兴趣的有关我们产品和服务的信息或通知。如果你已经同意,选择不选择在填写我们的手册的形式,使用我们的网站(s)或直接接触或处理我们的时候,我们可以分享一些你的个人数据与精心挑选第三方,这样他们可以为您提供产品和服务的信息,可能是你感兴趣的;
    • 当我们认为有必要遵守法律或保护我们或其他人的权利,财产或安全时,我们可以与第三方(包括警察和其他执法机构)分享您的个人数据。这包括与第三方交换数据以防止欺诈,并减少与预防和检测犯罪的警方和其他执法部门的个人数据的支付风险或披露;
    • 我们可能会与监管机构和机构共享您的个人数据,以确保遵守适用的法律法规;或
  3. 我们只会应对我们信任的第三方,以您的最佳利益行事,并将您的个人数据与我们自己应用类似的安全控制。


10.我们在哪里存储和处理您的个人数据

我们一般在马来西亚境内存储和处理您的个人数据。然而,我们收集的关于您的个人数据可能会在马来西亚以外的目的地进行处理、转移或存储。通过填写我们的手册表格,使用我们的网站或当您直接与我们联系或交易时,您同意在马来西亚以外进行处理、转移或存储。我们将采取合理措施,确保您的个人数据在马来西亚以外的目的地进行处理、转移或存储时,仍能按照本通知的规定安全处理您的个人数据。

11.我们保持个人数据多长时间

  1. 持续时间将视乎您提供个人资料的背景及我们使用资料的目的而定。您的个人资料将被保留至出于该等目的(请参阅“我们为何收集您的个人资料”一节)的合理需要期间,或为保护我们的法律利益而可能需要的期间。
  2. 我们会保存您的个人资料:
    • 只要我们有合理的必要向您提供您购买或要求的产品和服务,或为履行与您的合同;
    • 为了营销目的,为您提供有关我们或我们的第三方业务合作伙伴所选择并相信在您选择选择退出允许我们处理您的个人数据以进行营销目的之前(请请参阅题为“您访问权限和正确个人数据的权利”的部分和有关选择的重要信息“);
    • 在任何适用的法律或法规下,我们可以保留您输入的任何交易的记录,最多7年或如此允许或所需的持续时间,以便我们可以响应可能出现的任何投诉或争议。记录是法律调查或诉讼的主题,我们将保留更长期的个人数据;和
    • 我们会保留您的个人资料,直至符合法律规定为止。

12.您访问和纠正个人数据的权利

  1. 您可以在以下网址与我们的个人资料保护合规主任联系+ 603 - 31618888(ext。8933Group Legal或Ext8900IT帮助台)或发送电子邮件至adrian.low@必威连接apm.com.myIT_HELPDESK@必威连接apm.com.my.我们将努力在收到规定的表格的请求或指令后21天内遵守您的请求或说明,并在适用的处方处理费用。
  2. 您访问个人数据的权利不是绝对的,可能受到2010年《个人数据保护法》的限制。


13.有关选择的重要信息

  1. 我们要求您提供的个人资料可能是强制性的,也可能是选择性的,并可能因特定的产品或服务而有所不同。强制个人资料是处理交易、提供产品和服务或履行合约所需的资料。可选择的个人数据是指您自愿提供给我们的信息,我们可能在
    交易或为您提供其他产品和服务。必须填写个人资料的领域将在我们的手册表格和网站上的注册表格中注明。
  2. 如你选择不提供任何要求提供的强制性个人资料,或撤回你的同意,或限制对你的个人资料的处理,您同意(尽管您与我们之间有任何协议),我们有权停止向您提供任何产品或服务,而无需对因该停止向您提供产品或服务而导致您遭受的任何损失承担任何责任。
  3. 通过不勾选清晰显示的“选择退出”框或以书面形式通知我们,我们将假设我们同意根据本通知的条款处理您的个人数据,并收到有关我们的产品和服务的信息或者我们的第三方业务合作伙伴已选择并相信在您选择选择完全处理您的个人数据或限制您的个人数据以进行营销目的或以书面通知我们相同。
  4. 您可以选择限制个人资料的处理,或通过联络我们的个人资料保障合规主任撤回您对处理个人资料的同意+ 603 - 31618888(ext。8933团体法律或ext。8900IT帮助台)或发送电子邮件至adrian.low@必威连接apm.com.myIT_HELPDESK@必威连接apm.com.my.我们将尽力在21天内或在合理范围内尽快满足您的要求。
  5. 关于与我们网站上的其他网站的链接(如果有的话),请注意,向这些第三方提供的个人数据并非我们的控制和责任,并且如果您想提取您的情况,您可能需要直接联系同意他们继续使用您的个人数据。
  6. 请注意,一旦我们收到您希望撤回营销或宣传材料/沟通的确认,您的提款可能需要最多需要21天,以便在我们的系统中反映。因此,您仍可能在这段时间内接受营销或促销材料/通信。请注意,即使您从接收营销或宣传材料中选择退出,我们仍然可以与您与我们交易的产品和服务相关联系我们。
  7. 当您选择退出或限制处理个人资料,或撤回您对处理个人资料的同意时,您承认并同意该等个人资料可能仍会出现在我们的数据库中,但查阅或使用该等资料将会被阻止。


14.网站

  1. 关于我们的网站,将通过使用“cookie”来收集一些信息。Cookie是一系列信息,可自动存储在可以通过网站检索的计算机的人的Web浏览器上。例如,这样的信息可以是用户的密码,以避免在后续访问站点期间不必重新键入它。如果您希望禁用这些cookie,可以通过更改浏览器上的设置来实现。
  2. 请注意,以电子方式传送的个人资料不会百分之百安全。我们不会对任何违反安全的行为负责,除非我们有严重的疏忽。
  3. 我们的网站也可能包含由第三方控制的其他网站的链接。请注意,我们对此类其他网站的隐私做法不负任何责任。对于这些其他公司或组织如何收集、使用、披露或保护您提供的信息,我们概不负责。本通知只适用于由APM管理的网站收集的资料。必威连接如果您选择进入链接到我们网站的第三方网站,您将自行承担风险,并受限于
    与此类第三方网站相关的任何服务条款或隐私政策(如有)。
  4. 当APM代表必威连接另一个人或实体处理您的个人资料时,您的资料的处理将取决于该个人或实体的私隐做法。这不在我们的控制或责任范围内。在处理你的个人资料时,你应直接与他们联络。


15.向通知修订

我们可能会在绝对自行决定上修改或更改此通知,如果有任何修订,则将在我们的网站上发布和/或其他沟通方式被美国享用。

16.询问

如对本通告有任何查询或投诉,请联络我们:

必威连接APM Automotive Holdings Bhd (424838-D)
Lot 600,Pandamaran工业庄园,
巴生港第218、42009号锁袋
雪兰莪达鲁伊山,马来西亚
电话:+ 603-316188888(ext.8933法律或ext。8900 IT帮助台)
电子邮件:adrian.low@ap必威连接m.com.my
IT_HELPDESK@必威连接apm.com.my.
收件人:个人资料合规主任

个人数据保护合规官,请致电+603-31618888(分机8933集团法律或分机8900 IT帮助台)或发送电子邮件至adrian.low@apm.com.my或it_helpdesk@apm.com.my必威连接

17.语言

本通知有国语和英文两种版本。如有任何差异,应以该通知的英文版本为准。

本通知最后更新于2018年9月3日


巴哈萨马来西亚版本

诺斯斯·佩林努恩数据佩皮布

1.Umum

Akta Perlindungan数据Peribadi 2010(Selepas Ini Dirujuk Sebagai“PDPA”)(这句话的主干是umumnia mengawal pemprosesan data peribadi dalam urus niaga komersil。Bagi Notis ini, istilah " data peribadi&;dan &“pemprosesan”hendaklah mempunyai maksud yang ditetapkan dalam PDPA。Notis ini terpakai kepada 必威连接APM Automotive Holdings Bhd (424838-D) Lot 600, Kawasan Perindustrian Pandamaran, Locked Bag 218, 42009 Pelabuhan Klang, Selangor Darul Ehsan, Malaysia dan anak syarikatnya termasuk Able Motor Sdn Bhd (No. 424838-D);dan Omnimatics Sdn Bhd(编号:Syarikat 250531-A)Syarikat 1146451-U) dan jika berkenaan, Syarikat berkaitan (selepas ini dikenali sebagai)必威连接“atau”神道教的神“)。

2.Prinsip Panduan

Kami mematuhi Akta Perlindungan Data Peribadi 2010。Perlindungan数据("Notis") memberitahu anda bagaimana kami menggunakan data peribadi anda berdasarkan prinsip panduan berikut:

  1. Kami menggunakan的数据通常是在一段时间内完成的,并且是在一段时间内完成的。
  2. Kami Berhasrat Untuk Terus Meningkatkan Komunikasi Kami Dengan Anda Dan Produk Dan Perkhidmatan Kami Untuk Anda Dan Akan Menggunakan Data Peribadi Anda Untuk Membantu Kami Mencapai Matlamat Ini。
  3. 感谢您的帮助,并为您的资料提供支持,谢谢您的帮助。
  4. Kami tidak akan menggunakan data peribadi anduntuk menghubungi and untuk tujuan pemasaran langsung tanpa persetujuan anda。
  5. Kami akan mengambil perhatian yang sewajarnya untuk melindungi data peribadi and melalui dasar keselamatan dan散文perniagaan yang selamat。


3. Kegunaan.

这是一个非常有趣的故事,因为它是一个非常有趣的故事,它是一个非常有趣的故事。必威连接这封信是写给我的,并且是写给我的。必威连接

4.Penerimaan

这是一种非常有用的方法,它可以帮助我们更好地了解我们的生活。我们将在这片土地上种植更多的玉米和玉米。我们将在这里收集各种各样的资料,在这里我们将收集各种各样的资料,在这里我们将收集各种各样的资料,在这里我们将收集各种资料。

5.数据perbadi Pihak Ketiga

Berhubung dengan data peribadinya kepada kami and menjamin bahawa and telah memperoleh persetujuan yang relevan diff data peribadinya kepada APM dan APM untuk memproses data peribadi tersebut。必威连接我们希望大家都能在这里工作,我们希望大家能在这里工作,我们希望大家能在这里工作。必威连接

6. Bagaimana Kami Mengumpul数据Peribadi Anda

  1. 西加拉·朗松·达里帕达·安达- Kami mengumpul data peribadi yang anda berikan kepada Kami apabila and menggunakan mana-mana product, perkhidmatan, dan laman web Kami atau semasa and berurusan denan Kami。我对杨安达贝里坎说:
    • 阿比拉和我的朋友们在一起,我的朋友们在一起,我的朋友们在一起。
    • apabila anda berkomunikasi dengan kami;
    • Ababila Anda Melakukan Transaksi Atau Kontrak邓安卡米;
    • Apabila anda mengisi borang manual dan menyerahkannya kepada kami;
    • Ababila Anda Berurusan Dengan Kami Sama Ada Melalui Telefon,Melalui E-Mel,Melalui Laman Web Kami Atau Sechara Peribadi;
    • Apabila anda mengambil bahagian dalam tinjauan, pertandingan dan promosi pelanggan kami;
    • Apabila Anda Menggunakan Produk Atau Perkhidmatan Kami;
    • 阿比拉和梅拉瓦特都是我的朋友,也都是我的朋友;atau
    • Dari surat-menyurat yang anda kepada kami termasuk sebarang pertanyaan atau komen。
  2. Apabila anda menggunakan laman web kami- Kami Mungkin Mengumpul Beberapa Maklumat Sechara Automatik Apabila Anda Mengakses Laman Web Kami Termasuk:
    • Maklumat Mengenai Penggunaan Produk Dan Perkhidmatan Kami,Termasuk Jenis Pelayar,Sistem Pengendian,平台,Alamat IP,Kuki,Bahasa Dan Wilayah Anda;丹
    • Ertanyaan carian Yang anda jalankan di laman web kami, halaman Dan iklan Yang anda lihat Dan pautan Yang anda klik semasa menggunakan laman web kami。
  3. Dari Pihak Ketiga- Kami Boleh Meminta Pihak Ketiga Untuk数据Peribadi Tentang Anda,Contohnya,Apabila Kami Memperoleh Senarai Pemasaran Pihak Ketiga,Atau Mendapatkan Kebenaran Untuk Pembayaran yang Anda Buat Menggunakan Kad Kredit Atau借记卡,Atau Untuk Menyelesaikan Kredit Atuk Menyelesaikan Kredit Atuk Menyelesaikan Kredit Atuk Menyelesaikan Kredit Atuk Menyelesaikan Kredit Atub Cek Penipuan。
  4. EntiTi Korporat.- Di mana kami在berkaitan dengan transaksi atau kontrak上的数据。我的事业将继续发展,并将数据继续发展。


7.Apa data peribadi yang kami kumpulkan

在这里输入“Dalam Notis ini, data peribadi bermaksud data yang kami memegang tentang and dari mana identiti and jelas atau boleh ditentukan secara munasabah”。Ini termasuk:

  • Maklumat pengenalan anda seperti nama, nomor pengenalan, jantina, asal etnik, kewarganegaraan, tarikh lahir, umur dan taraf perkahwinan;
  • Butiran hubungan anda seperti alamat (pejabat atau bil), nomor telefon,
    Alamat e-mel Dan butiran hubungan lain Yang anda berikan kepada kami dari semasa ke semasa;
  • Butir-Butir Pekerjaan和萨珀蒂娜·纳马Majikan Anda,Kedudukan Anda Dalam Syarikat,Huraian Kerja,Alamat Syarikat(Nombor Telefon),Nombor Telefon,Julat Pendapatan Anda Dan Kelayakan Profesional Atau Kelayakan;
  • 银行的贷方是银行的借方;
  • Maklumat Yang Berkaitan Dengan Transaksi,Termasuk Maklumat Pengenal Dan Pengghantar Penerima Dan Juga Maklumat Kenalan Serta Data Peribadi Inditsu Yang Diberikan Oleh Eniti Korporat Berkaitan Dengan Transaksi Atau Kontak;
  • Merakam perbualan电话;
  • 资料peribadi pasangan anda, tanggungan atau pihak ketiga yang lain;丹
  • Maklumat tambahan yang anda berikan kepada kami semasa and berurusan atau berurusan dengan kami atau semasa and melawat kami。

8.基纳帕基纳姆普尔的数据

  • 这是我的朋友,也是我的产品。Perhatikan bahawa data Perhatikan yang kami perlukan mungkin berbeza antara transaksi;
  • Untuk mengesahkan的身份和最小的imumkan risiko akses yang tidak dibenarkan kepada data peribadi anda apabila and berurusan dengan kami;
  • 恩图克人在一起。Apabila anda menyatakan keutamaan anda dengi boang kami, melalui penggunaan laman web kami atau Apabila and menghubungi atau berurusan dengan kami secara langsung, kami akan menggunakan data peribadi ini untuk memperibadikan produk perkhidmatan kami untuk menuhi keperluan anda dengan lebih baik;
  • Untuk Memeri Anda Manglumat Atau Pemberitahuan Mengenai Produk Dan Perkhidmatan杨康·康康·阿武康·阿武·赫沙,康涅狄格州,雷恩·尼亚·阿武厂,劳拉克·伊武器百货职业秘书版披风·丹麦·丹麦卡·梅纳尔·曼雅(Sila Lihat Bahagian Yang Bertajuk)Siapa必威连接 Melihat Data Anda“Dan”Maklumat Penting Mengenai Penolakan Keluar“);
  • Menyediakan sebarang统计分析,laporan dalaman untuk tujuan penyelidikan pasaran;
  • Untuk Membenarkan Kami Menguatkuasakan Hak Undang-Condang Kami Atau Memulihkan APA-APA Hutang Yang Terhutang Oleh Anda Kepada Kami;
  • Untuk memastikan data peribadi anda selamat dan meminimumkan risiko akses yang tidak dibenarkan ke data peribadi anda menggunakan beberapa data peribadi anda Untuk menggunakan identifikasi anda apabila anda menggunakan laman web kami dan meja bantuan pelanggan;
  • Untuk Meningkatkan Komunikasi Kami Dengan Anda;
  • Untuk Tujuan Keselamatan Apabila Anda Melawat Premis Atau Tapak Web Kami;丹
  • 我的名字是,我的名字是,我的名字是。

9.西亚帕杨梅海特数据Peribadi Anda

  1. 数据peribadi andboleh digunakan oleh semua syarikat dalam APM d必威连接an syarikat berkaitan atau yang berkaitan。Siapa yang merihat data peribadi and bergantong pada konteks yang anda berikan dan tujuan yang digunakan (Sila lihat bahagian yang bertajuk“Kenapa kita mengumpul data peribadi anda”)。
  2. 数据peribadi anda boleh didedahkan atau dipindahkan kepada pihak ketiga。我想在马来西亚的达拉姆和马拉西亚做一个歌剧。我的朋友们都很喜欢我,我也很喜欢你:
    • 我们的产品来自于我们的伙伴,也来自于我们的伙伴。Sesetengah的产品是为我们提供的,我们也为我们提供的产品提供了便利。Kami juga mungkin berkongsi data peribadi and dengan pihak tertentu yang telah terlibat untuk melaksanakan fungsi perniagaan Kami;
    • Untuk Memeri Anda Maklumat Atau Pemberitahougan Tentang Produk Dan Perkhidmatan Kami Yang Kami Atau Pihak Ketiga Telah Memilih Dan Percaya Akan Menarik Minat Anda。Jika Anda Telah Memerikan Persetujuan Anda
      Dengan memilih untuk tidak memilih untuk mengisi borang manual kami, menggunakan laman web kami atau apabila anda menghubungi atau berurusan Dengan kami secara langsung,Kami mungkin berberapa data peribadi and dehak ketiga Yang dipilih dengan teliti supa mereka boleh memberi and maklumat mengenai produk perkhidmatan Yang mungkin menarik minat anda;
    • Kami Boleh Berkongsi Data Peribadi Anda Dengan Pihak Ketiga(Termasuk Polis Dan Agensi Penguatkuasaan Undang-Undang Lain)Apabila Kami Percaya Adalah Perlu Untuk Mematuhi Undeng-Undeng Atau Melindungi
      好了,谢谢你,谢谢你。我们将把这些数据保存在一个完整的数据库中
      Pihak polis Dan Pihak berkuasa企鹅udang -undang lain berkaitan dengan penegahan Dan pengesanan jenayah;
    • Kami boleh berkongsi data peribadi and denan badan ageni pengwalselia untuk memastikan pematuhan dengan undang-undang dan peraturan yang berkenaan;atau
    • 我的工作是在一段时间内完成的,我的工作是在一段时间内完成的。
  3. Kami hanya akan bertindak demi kepentingan terbaik anda akan merawat data peribadi andandengan kawalan keselamatan serupa yang Kami gunakan sendiri。


10.我的名字是meniimpan,我的名字是meniimpan

我们在马来西亚收集了大量的数据。Walau bagaimanapun, data peribadi yang kami kumpulkan tentang anda boleh diproses, dipindahkan ke, atau disimpan di destinasi di luar Malaysia。在马来西亚,menggunakan laman web kami atau apabila and menghubungi atau berurusan Dengan kami secara langsung, anda bersetuju Dengan pemprosesan, mindahan atau penyimpanan ini ini。Kami akan mengambil langkah yang munasabah untuk memastikan data peribadi and dirawat dengan selamat mengikut Notis ini walaupun data peribadi and diproses, dipindahkan ke, atau disimpan di destinasi di luar Malaysia。

11. Berapa Lama Kita Menyimpan数据Peribadi Anda

  1. Tempoh Bergantung Pada Konteks Di Mana Anda Memerikan Data Peribadi Anda Dan Tujuan杨甘米枪杀。数据Peribadi和A Akan Dikekalkan Selagi Ia Cukup Diperlukan Untuk Tujuan Tersebut(Sila Lihat Seksyen Bertajuk“Mengapa Kami Mengumpul Data Peribadi Anda”),Atau Untuk APA-APA Tempoh Yang Diperlukan Untuk Melindungi Kepentingan Undeng Kami。
  2. Kami akan menyimpan data peribadi anda:
    • 我们的家乡是一个美丽的城市,我们的家乡是一个美丽的城市,我们的家乡是一个美丽的城市;
    • 感谢您的支持,感谢您的支持,感谢您的支持,感谢您的支持,感谢您的支持,感谢您的支持bertajuk“Hak anda untuk mengakses dan membetulkan data peribadi”dan“Maklumat penting mengenai penolakan keluar”);
    • Kami boleh menyimpan rekod mana-mana urus niaga yang and masukkan dengan Kami sehinga 7 tahun atau untuk tempoh yang dibenarkan atau dikehendaki di bawah mana-mana undang-undang atau peraturan yang terpakai supaya Kami boleh bertindak balas terhadap apa aduan atau pertikaian yang mungkin timbul。Jika rekod adalah subjek penyiasatan atau proting -undang, kami akan menyimpan data peribadi untuk tempoh yang lebih lama;丹
    • Kami Akan Menyimpan数据Peribadi和Selagi Ia Dikehendaki Mematuhi Undeng-Condang。

12. Hak Anda Untuk Mengakses Dan Membetulkan数据Peribadi

  1. Anda bebas menghubungi Pegawai peatuhan Perlindungan Data perbadi kami di+ 603 - 31618888(Sambungan.8933Bahagian Undang-Undang atau Sambungan8900Bahagian It帮助台)E-Mel Kepada Kami Diadrian.low@必威连接apm.com.myatauIT_HELPDESK@必威连接apm.com.my.Dan Kami Akan Berusaha Untuk Mematuhi Permintaan Atau Arahan Anda Dalam Masa 21 Hari Dari Menerima Permintaan Atau Arahan Anda Dalan Borang Yang Ditetapkan Dan Jika Berkenaan,Yuran Pemprossan Yang Ditetapkan。
  2. Hak Anda Untuk Mengakses Data Peribadi Anda Tidak Mutlak,Dan Mungkin Terhad Oleh Akta Perlindungan数据Peribadi 2010。


13.请原谅我的错误

  1. 数据Peribadi yang kami minta Untuk anda Berikan Boleh Sama Ada Wajib Atau Pilihan,Dan Mungke Berbeza Bergantung Pada Produk Atertentu。数据Peribadi Wajib Adalah Maklumat Yang Diperlukan Untuk Pemprosean Transaksi,Atau Penyediaan Produk Dan Pelkhidmatan,Atau Pelaksanaan kontrak。数据Peribadi pilihan adalah maklumat yang anda berikan sechara sukarela kepada kami,杨卡米Dapat Memproses semasa transaksi Atau Untuk Memeri Anda Produk Dan Perkhidmatan Lain。Bidang Yang Memerlukan Data Peribadi Mandatori Akan Ditunjukkan Dalam Borang手册Dan Borang Pendaftaran Kami Di Laman Web Kami。
  2. Jika anda anda amilih untuk memberikan sebarang data peribadi yang didita atau in menarik balik persetujuan andatau menghadkan pemprosesan data peribadi anda, anda bersetuju bahawa (walau apa pun perjanjian antara anda dan kami),Kami berhak untuk menghentikan peruntukan mana-mana product atau perkhidmatan kepada anda menangung apa-apa liabiliti walau apa untuk apa-apa kerugian Yang anda mungkin mengalami akibat daripada penamatan sedemiian。
  3. Dengan tidak menandakan kotak“memilih keluar”;这是我的生日,感谢您的支持,感谢您的支持,感谢您的支持,感谢您的支持,感谢您的支持,感谢您的支持Kami memproses data peribadi and sepenuhnya atau untuk membatasi pemprosesan data peribadi and untuk tujuan pemasaran atau memberitahu Kami
    Secara Bertulis Sama。
  4. Pegawai Pematuhan Perlindungan data peribadi kami melalui telefon . Pegawai Pematuhan Perlindungan data peribadi kami melalui telefon . Pegawai Pematuhan Perlindungan data peribadi kami melalui telefon . Pegawai Pematuhan Perlindungan data peribadi kami melalui telefon+ 603 - 31618888(Sambungan.8933Bahagian Undang-Undang atau Sambungan8900Bahagian IT Help Desk) atau e-mel kepada kami diadrian.low@必威连接apm.com.myatauIT_HELPDESK@必威连接apm.com.my.
  5. 我住在21号,我住在21号。
  6. Berhubung dengan pautan ke laman lain yang terdapat di laman web kami (jika ada),Sila ambil perhawa data peribadi Yang diberikan kepada pihak ini tidak berada di bawah kawalan Dan tanggungjawab kami Dan anda mungkin perlu menghubungi mereka secara langsung jika and ingin untuk menarik balik persetujuan anduntuk terus menggunakan data peribadi anda anda。
  7. 我们可能会在21个月的时间里为您服务,并为您的家人和家人服务。我是奥雷伊图,还有我的兄弟
    Pemasaran Atau Promosi / Komunikasi Dalam Tempoh Masa Ini。Sila Ambil Perhatian Bahawa Walaupun Anda Tidak Memilih Untuk Menerima Bahan Pemasaran Atau ProMosi,Kami Masih Boleh Menghubungi Anda Untuk Tujuan Lain Berhubung Dengan Produk Dan Perkhidmatan Yang Anda Berurusan Dangan Kami。
  8. 我们的数据包括了我们的数据,我们的数据包括了我们的数据,以及我们的数据。


14.曼网络

  1. Berhubung Dengan Laman Web Kami,Beberapa Maklumat Akan Dikumpulkan Melalui Penggunaan“饼干”。Cookies Adalah Bit Maklumat Kecil Yang Disimpan Secara Automatik Pada Penyemak Imbas Web Seseorang di Komputer Mereka Yang Boleh Diambil Melalui Laman Web。Maklumat Sedemikian,Sebagai Contoh,Boleh Menjadi Kata Laluan Pengguna杨Disimpan Untuk Mengelakkan Perlu Dikecet Semula Semasa Lawatan BerikutnyaKe Tapak。Sekiranya和an Ingin Mematikan饼干Ini,Anda Boleh Melakukannya Dengan Mengubah Tetapan Pada Penyemak Imbas Anda。
  2. 可能的数据可能的杨dihantar secara elektronik tiak akan selamat 100%。Kami tidak akan bertanggungjawab terhadap appa -apa pelanggaran keselamatan melainkan jika Kami terlalu cuai。
  3. Laman web kami juga mungkin mengandungi paautan ke Laman lain yang dikawal oleh
    pihak ketiga。Sila ambil perhatian bahawa kami tidak bertanggungjawab ke atas amalan privasi laman web yang lain。Kami tidak bertanggungjawab untuk bagaimana syarikat atau organisation asi lain mengumpul, menggunakan, mendedahkan, atau mengamankan maklumat yang anda berikan kepada mereka。这是一个非常重要的信息。必威连接Jika anda amilih untuk mengakses tapak pihak ketiga yang dipautkan ke
    Laman Web Kami,Anda Berbuat Demikian ATAS Risiko Anda Sendiri Dan Tertakluk Kepada APA-APA Syarat Perkhidmatan Atau Dasar Privasi(Jika Ada)杨贝尔塔丹邓安拉山网霸王ketiga terseBut。
  4. 我们的数据将被保必威连接存在一个完整的数据库中,我们的数据将被保存在一个完整的数据库中。Ini tidak akan menjadi kawalan atau tanggungjawab kita。我们将为您提供我们想要的所有资料。


15. Semakan Kepada Notis

Kami Mungkin Mengikut Budi Bicara Mutlak Kami Menyemak Atau Mengubah Notis Ini Dari SemasaKe Semasa Dan Jika Terdapat Sebarang Semakan,Ia Akan Dipaparkan Di Laman Web Kami Dan / Ata Cara Komunikasi Lain Yanggap Sesuai Oleh Kami。

16.Pertanyaan

Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan atau aduan mengenai Notis ini, sila hubungi kami di:

必威连接APM Automotive Holdings Bhd (424838-D)
第600号拍品,川山·佩尔杜马兰·潘达玛兰
锁袋,42009 Pelabuhan Klang,
雪兰莪达鲁伊山,马来西亚
电话:+ 603-316188888(SAMB。8933 Bahagian Undang-Undang Atang Atau Sambungan 8900它提供帮助
桌子)
UP: Pegawai Pematuhan Perlindungan Data Peribadi

17.巴哈萨

纳斯斯特ini disediakan dalam bahasa kebangsaan dan bahasa inggeris。Sekiranya Berlaku Sebarang Percanggahan,Versi Bahasa Inggeris Notis Ini Akan Diguna Pakai。

诺斯斯inikali terakhir dikemaskini pada 2018年9月3日